Ett kraftfullt vineri med smak av vildmark

Vi har skapat ett vineri, mitt i skogens skafferi. Här förädlar vi vilda bär till bärviner, snaps, vinäger och glace – som lyfter både mat och matlagning. Men själva vinmakeriet är knappast något nytt för oss. Under namnet Grythyttan Vin har vi producerat naturliga bärviner av hjortron, lingon, blåbär, vildhallon och björksav sedan 1999. Det som är nytt i sammanhanget, är att vi har flyttat in vårt vinmakande in i den gamla kraftstationen här på Sävenfors Lodge.  

Våra produkter med smak av naturen är alla förädlade ur råvaror från svenska skogar och fjäll. Väldigt mycket kommer från vildmarken som omger vårt vineri. Förutom att tillverka smakrika produkter som passar både till mat och matlagning, så erbjuder vi naturligtvis även guidade visningar med vinprovningar. Men ni kan självklart även uppleva våra bärviner i vår restaurang, där vi designar middagen efter vinerna, istället för tvärtom. 

Följ med oss för exklusiva erbjudanden och uppdateringar om allt som händer på Sävenfors Lodge & Vineri