Mat- och vincafé

Vår kokkonst har hittills endast kunnat upplevas av lodgens få gäster, i form av noga planerade menyer, komponerade med inspiration av vår natur och våra bärviner. Så för att fler ska få smaka på Sävenfors och njuta av maten, vinet och livet, har vi öppnat ett mat- och vincafé. Hit är alla välkomna, även om man inte bor hos oss.

I vår mat- och vincafé kommer vi att servera ”Vinmakarens lunch”, som såklart matchar vinerna som vi tillverkar i vineriet vägg i vägg med caféet.

På menyn, som komponeras av vår köksmästare och som varierar från dag till dag, kan det även dyka upp allt från soppor, grytor, sallader, smörgåsar, pizza och hamburgare till hembakade pajer, bullar och glass. Allt tillagat med lika mycket omsorg om råvarorna och med samma filosofi som vi har i restaurangen i lodgen, där skogen och trädgården är vårt skafferi och råvaran ofta vild. Från skog till bord, kryddat med kärlek från köksträdgården helt enkelt.

Vår matfilosofi

I köket på Sävenfors arbetar vi med skogen och trädgården som skafferi. Råvarorna är med andra ord inte bara noga utvalda, de har inte rest långt för att komma till vårt kök och din tallrik. Att vi väljer råvaror som är i säsong, i största möjliga mån, är självklart för oss. Lika självklart som att vi komponerar våra menyer med inspiration från de viner vi hantverksmässigt tillverkar i vårt vineri. Vin som springer ur skogen som omger oss.

Så när vi säger att vi bjuder på en ”från skog till bord-upplevelse”, så gäller det hela smakresan. Det vi serverar är genuint rustikt, och alltid lagat med stor omsorg om både råvaror och gäster. Från hjärtat.

Med kärlek till maten, vinet, livet.

Följ med oss för exklusiva erbjudanden och uppdateringar om allt som händer på Sävenfors Lodge & Vineri