Vinet, maten & livet

Från trerättersmiddag till kaffe på trappen en disig morgon. Från vita dukar till en stubbe i skogen. Från björksavstappning till mässor. Följ med bakom kulisserna i Bergslagens skogar.

Paddla

Att paddla kanot eller SUP i Bergslagen är svårslaget. Glid fram bland djupa skogar och stilla vatten. Vi tipsar gärna om ställen där du kan hyra kanot eller kajak. En av kanotlederna löper rakt igenom Sävenfors Lodge. Kanoterna läggs i strax bredvid parkeringen här hos oss. På kvällen väntar en värmande brasa och en skön säng.

Cykla

Vill du uppleva naturen på ett annat sätt? Områdena kring Sävenfors är paradiset för dig som gillar gravel bike eller MTB. Oändliga grusvägar, banvallen som blivit cykelled eller de gamla slagghögarna – vad väljer du? Lasta på cykeln och ta dig an Bergslagen på två hjul. En skön säng väntar vid dagens slut.

Vinprovning

Som vinmakare ligger dryck oss varmt om hjärtat. Under namnet Grythyttan Vin producerar vi bärvin från de svenska skogarnas skatter – av hjortron, blåbär, lingon, vildhallon och björksav. Så naturligt och nära det kan bli. Boka en vinprovning i vinkällaren och känn naturens smaker. Vårt eget vineri är under uppbyggnad och sommaren 2022 kan du boka en visning i den förvandlade kraftstationen på Sävenfors.

Fiska

I trakterna kring Sävenfors och Hällefors finns många fina fiskevatten. Och en kort vandring bort från Sävenfors Lodge hittar du Hecklan, det djupa och stillsamma vattnet som våra gäster har möjlighet att hyra och förfoga över helt själva. Ekorna står redo och maten lagar vi gärna över öppen eld till er — välkommen till en fiskeupplevelse utöver det vanliga.

Vandra

Omgivningarna kring Sävenfors är som gjorda för att vandra i. Här möter du öppna vidder, djupa skogar och stilla sjöar. Från Sävenfors Lodge når du flera rundslingor i olika nivåer samt lederna Postleden och Silverleden. Under vandringen möter du såväl vidsträckta utsikter, stora myrar och gammelskog som brukslämningar, kolbottnar och torpställen. Njut av milsvid utsikt, vattendrag och kuperad terräng genom historiska landskap.

Jaga

Jagar du i trakterna kring Hällefors? Välkommen att samlas på Sävenfors Lodge. Checka in på Lodgen och njut av total avslappning och full service efter en dag på passet. Här väntar sköna sängar, sällskapsytor, bastu och trerätters middag. För dig som föredrar självhushåll rekommenderar vi CAMPen. Här väntar stugor utöver det vanliga med braskamin och bäddade sängar. Värm er i den vedeldade bastun och samlas kring elden efter en lyckad jaktdag.