Upptäck Sävenfors Lodge

För 22 år sedan landade vi i Grythyttan. Den lilla orten med de stora visionerna som vi föll handlöst för. Men redan då, i slutet av 1990-talet, sneglade vi på Sävenfors. Ett ställe som skulle kunna ge oss möjlighet att skapa ett helt koncept. En plats att landa på. För oss och gästerna. En plats att komma hem till.

Sedan dess har drömmen sjudit vid sidan av arbetet med Grythyttan Vin. Men så en dag gavs möjligheten – och vi tog den. Vi kastade oss in i det här med hjärta och engagemang. Fast beslutna att förverkliga vår dröm. Ett boende utöver det vanliga, på en plats som andas historia. Just där vildmarken tar vid.

När vi satte nyckeln i låset den där första vårdagen 2020, var Sävenfors långt ifrån sina glansdagar. Industribyggnaden från mitten av 1700-talet, som tjänat som allt från träsliperi till kraftstation, var en trött byggnad. Men vi tog på oss arbetskläderna direkt och såg möjligheterna. Nu kan vi ta emot gäster till vårt älskade Sävenfors.  

Det här har blivit våra trakter. Och i området kring Sävenfors, Grythyttan och Hällefors är hjälpen aldrig långt bort. Oavsett om det är etiketter som ska tryckas eller en vinkällare som ska mejslas fram, är lösningen endast ett telefonsamtal bort. Det finns en stor kunskap om hantverk här i trakten. En stolthet i arbetet som smittar av sig och får oss att vilja mer och bättre. Den glädje och stolthet vi känner för Sävenfors Lodge, hoppas vi syns och märks när du som gäst besöker oss. 

Mer information, priser och bokning hittar du här.

Varmt välkommen.